J. R. Hannula, Kysymyksiä ja vastauksia IIILisää kysymyksiä
Esimerkki kysymys-vastaus parista

Kysymys:
Mikä on tuo voima, joka kuljettaa lasia tai kelloa ympyrässä, jossa on kirjaimet aakkosjärjestyksessä, joka vastaa pelaajain kysymyksiin ja jota he nimittävät spiritismiksi?

Vastaus:
Se voima on eetterivoima. Tätä asiaa on helpompi ymmärtää nyt, kun meillä on täällä fyysilliselläkin tasolla radioasemia, jotka eetterivoiman avulla ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Erehdys on vain siinä, jos tuollaista medium-spiritististä puuhaa pidetään henkisenä asiana. Sillä sitä se ei ole. Se on vain teknillistä puuhailua eetterivoiman avulla fyysillisen ja astraalisen maailman välillä. Astraalimaailma on harhojen maailma, jota H. P. Blavatsky nimittää oppimisen saliksi, ja josta viisaat varoittavat meitä opettajaa etsimästä. Mestaria on etsittävä viisauden salista Mestarin antamia siveellisiä neuvoja seuraamalla. Niinpä tie Mestarin yhteyteen on viitoitettu Vuorisaarnan neuvoissa.
(III/10.)

Kysymys:
Mistä lähteestä on kotoisin sellainen ilmiö, kun joku ihminen vaipuu jonkinlaiseen horrostilaan, jolloin joko puhuu tai opettaa, tai puhuu kielillä?

Vastaus:
Tämäkin on läheistä sukua spiritismin kanssa. Sillä tässäkin on välittäjä, meedio. Puhujina ovat erilaisissa kehitysasteissa olevat henget, tavallisimmin jotkut vainajat.
     On tärkeätä ymmärtää, että meidän on pyrittävä ja päästävä selvässä päivätajunnassamme yhteyteen, ei joidenkin henkien kanssa, vaan yhteyteen oman korkeamman minämme kanssa, sisäisen Jumalamme kanssa. Siinä pyrkimyksessämme meillä ovat oppainamme Vuorisaarnassa esitetyt neuvot ja siveellinen omantuntomme ääni, Jumala ääni omassatunnossamme.
(III/11.)